Frank Huijbregts achter het stuur van een FTF

 

Afgelopen zondag middag kregen we Frank en Ingeborg Huijbregts  op bezoek in het vrachtwagen museum van de familie Kuijl. We starten de middag in Koewacht, met elkaar genieten we van een heerlijke  lunch, verhalen worden over en weer verteld. Frank verteld dat hij het best spijtig vond dat het transportbedrijf Huijbregts destijds verkocht is aan de Penske groep.

Na een uur in Koewacht te zijn geweest vertrekken we naar Sint-Jansteen, hier bevindt zich het vrachtwagen museum. Met veel bewondering worden de auto`s en vrachtauto`s bekeken, speciale aandacht is er uiteraard voor de Huijbregts FTF, dit is tot nu de laatste gerestaureerde FTF, een week geleden is nog het Huijbregts logo op de cabine geplakt.

Inmiddels is het tijd geworden om een stuk met de FTF combinatie te gaan rijden. Wim kruipt eerst achter het stuur en vertrekt samen met Frank van af het museum, na niet al te lange tijd wordt het stuur overgegeven aan Frank, nou dat is bijzonder, Frank rijd zo maar met de hele combinatie weg en schakelt net of hij elke dag met deze vrachtwagen combinatie op weg is en dat is zeker niet vanzelfsprekend met zo’n Fuller-bak!

Bij terugkomst wordt er van wagen gewisseld, nu wordt er gereden met de Tatenhove auto, het oude type FTF gemotoriseerd met een 8V71 Detroit Diesel. Eerst kruipt Dieter achter het stuur, even later neemt Frank plaats op de bestuurdersstoel en laat de Detroit motor haar lied zingen.

Al met al kijken we allemaal op een bijzonder geslaagde middag terug!

Arjan Kolkman

IMG_1200 (2) IMG_1200 (2)

Reacties
Reactie (Marcel van Eijj)
26-1-2023, 09:58
Geweldig. Zou ook best een keer in het museum willen kijken.