Detroit-Diesel geronk in de bergen..

ingevoerd op 10-8-2012

Van vrijdag 3 aug. t/m maandag 6 aug. werd de Panoramatoer 2012 verreden, deze prachtige rit was georganiseerd door de Stichting Historisch Transport.
Ondergetekende haakte in Eupen aan waar we in de fabriek van Jacques chocolade een rondleiding hebben gehad. Van Eupen werd binnendoor naar standplaats Machtemesmuhle in Duitsland gereden. Van hieruit zijn op zaterdag en zondag 2 mooie routes gereden. We kwamen door kleine dorpjes, bergen en dalen, de Detroit motoren moesten vooral bergop serieus aan het werk, het gebrul van de motoren was op verre afstand al te horen, mede hierdoor hadden we veel bekijks tijdens de tour, vooral wanneer we door de dorpjes reden, waar velen vol verbazing het konvooi van de oldtimertrucks aanschouwden.
Een bijzonder gezicht was het wel, in totaal 6 FTF`s die mee hebben gereden. De FTF`s van Jan van de Groep, Henk en Mariëlle Hoek, Dieter, Wim en Tim Kuijl vertegenwoordigden het rijdend industrieel erfgoed van Nederland op de buitenlandse wegen..

Al met al was het een intensief maar zeer geslaagd weekend, dank voor de organisatie van de Panoramatoer 2012!

Arjan Kolkman

Hier een filmpje van de GMC 950 van de fam. Kuijl het geeft een kleine impressie van de tour weer. klik hier. (http://www.youtube.com/watch?v=NTibu5cceKc)