Bezoek aan Oldtimer Truck Museum in Hulst...

ingevoerd op 27-1-2012

Afgelopen zondag middag ben ik naar Zeeland afgereisd, eerst nog twee vrienden van me opgehaald en toen door naar Koewacht. We begonnen de rit met veel wind en nog meer regen, maar hoe verder we de Belgische grens naderden des te beter werd het weer, bij de grensovergang  van Stekene/Hulst hadden we zelfs stralende zon, wat wil een mens nog meer.. 

Aangekomen bij Dieter, beter gezegd de fam. Kuijl, worden we onthaald met een bak koffie, inmiddels is er druk overleg over de planning van 2012 aangaande de te bezoeken evenementen.
Na het overleg  werpen we een blik in de loods en bekijken de diverse restauratie projecten, Dieter legt uit dat de 8V-92 Turbo van de Peterbilt die momenteel gerestaureerd wordt, ook compleet uit elkaar is geweest, er zijn nieuwe bussen ingezet, koppen gereviseerd etc. Wim is ondertussen bezig met het vernieuwen van een achteras keerring/lager van de gele  Kenworth 12V-71.
   
Er moeten nog een tweetal trucks van de loods in Koewacht naar het nieuwe onderkomen in Hulst worden gereden, de Tatenhove FTF en de FTF race truck. Tim rijd met bijrijder Adrie de FTF race truck voorop en Dieter volgt met de Tatenhove FTF, ondergetekende zit bij Dieter in de FTF en maakt nog wat film materiaal. Al rijdende verteld Dieter over het onderkomen in Hulst, Dieter legt uit dat het pand al 8 jaar heeft leeg gestaan en te huur stond. Het pand is in gebruik geweest van een  bouwmarkt en een keukenzaak. Ik werd over de situatie ingelicht en ben samen met Wim en Tim het pand gaan bekijken, aangekomen bleek er ook een zeer ruim verhard parkeerterrein aanwezig te zijn. We hebben het pand van binnen bekeken en kwamen tot de conclusie dat eigenlijk alle ingrediënten voor een tijdelijk museum aanwezig zijn, zo verteld een enthousiaste Dieter Kuijl. Uiteraard moest er nog wel het één en ander aangepast worden, zo is er onder andere een muur uitgebroken en zijn er inbraak beveiligingssystemen aangelegd, er moet nu nog aandacht worden besteed aan een aantal plafondplaten die vervangen moeten worden en de roldeur moet ook nog even worden vernieuwd.
    
En inderdaad bij aankomst van het gebouw bedient Tim de roldeur doormiddel van een heftruck, dit is toch niet echt de bedoeling lijkt ons zo.. Terwijl Dieter de Tatenhove FTF draait lopen wij alvast het gebouw naar binnen, nou ja gebouw, noem het inderdaad maar museum! We zijn onder de indruk, alle FTF`s op een rij, niet zo maar op rij, maar op leeftijd in de rij, een prachtig gezicht om alle verschillen te zien, de hele ontwikkeling van FTF op een rij! Ook de Amerikaanse trucks ontbreken niet, deze staan neus aan neus, wat een verzameling! De rijen trucks bij langs gelopen staan er een aantal auto`s, hierbij ontbreken ook de Trabants niet, verder op staan een drietal Detroit Diesel motoren opgesteld, al met al een hele presentatie van industrieel erfgoed waar ook het cultuur historisch erfgoed op auto gebied niet ontbreekt.  Inmiddels staan de beide FTF`s ook in de rij en is Adrie de vloer aan het vegen, ja het moet wel netjes blijven zegt Dieter. Ondertussen is Tim druk in de weer met een accu kar, het blijkt dat een Peterbilt met Cummins niet wil starten, de accu blijkt slecht te zijn, want de Peterbilt stond nog wel aan de druppellader verteld Tim. De Peterbilt gaat weer naar de loods in Koewacht, daar wordt deze optisch wat onder handen genomen zegt Dieter.

We staan buiten bij het museum met elkaar nog wat te praten en Dieter concludeert dat deze locatie toch ook wel uitermate geschikt is om een truck weekend te houden, binnen de catering en verzameling trucks, buiten op het terrein de trucks van andere deelnemers, de vijver achter kunnen we als zwembad gebruiken, wordt er door iemand geopperd.. Misschien dit jaar weer een Oldtimer Truck Weekend? We zullen het zien.

Weer terug in Koewacht gekomen, drinken we nog wat na en nemen we op groot scherm nog een aantal youtube filmpjes door, al met al een enerverend middagje bij de Kuijltjes wordt er geroepen!

Arjan Kolkman
 
Voor geïnteresseerden om de trucks in het museum  te bekijken kunt u contact opnemen met Wim Kuijl.  Tel.nr. 00 32 477 8504 88