Loopbaan van een FTF..

ingevoerd op 28-10-2011

Heel bijzonder dat je als chauffeur een nieuwe FTF tot beschikking krijgt, nog meer bijzonder is dat je na ruim dertig jaar met die zelfde FTF op je vakantie bestemming wordt geconfronteerd, dit overkwam Dolf Kortekaas.

Het was afgelopen Mack en Speciaal Transportdag in Utrecht waar ondergetekende met een trotse Dolf Kortekaas in gesprek kwam. Dolf had foto`s van FTF 80501 FS-10.30DSS bij zich in een foto mapje , eigenlijk een hele reportage, er zaten namelijk ook foto`s van de voorlopers van de nieuw bestelde FTF bij. Het gaat om trucks van sloopbedrijf Koole. De FTF is aangeschaft vanwege een nieuwe dieplader, de bestaande frontstuur Mack mocht het gewicht van de nieuwe dieplader officieel niet op het tandem stel dragen. De FTF was besteld maar het duurde nog enige tijd voor dat deze afgeleverd kon worden, er moest dus voor een tussen oplossing worden gezorgd, deze kwam er in de vorm van een 10 cilinder Henschel.

De FTF heeft dienst gedaan bij sloopbedrijf Koole tot dat vanwege een faillissement Koole haar taken moest beëindigen. Hier moest Dolf dan ook afscheid nemen van “zijn” FTF.
De FTF is door van der Vlist aangekocht en na een aantal jaren bij Team Heavy Lift terecht gekomen, daarna bij Nederex in dienst getreden en heeft op Curaçao rond gereden met kenteken met Z-304.

Het was in de zomer van 2009 dat Dolf Kortekaas voor een vakantie in Paramaribo was en daar bij toeval oog in oog met “zijn” FTF kwam te staan, het was een bijzonder weer zien van “zijn” oude truck. De FTF stond al tijdje stil en het zag er ook niet naar uit dat de truck binnen kort weer op de weg kwam. In 2010 is Dolf ook weer in Paramaribo geweest en heeft uiteraard “zijn” FTF ook weer bezocht, deze was inmiddels verplaatst en werd ziender ogen slechter…
In de zomer van 2011 kreeg Dolf via een vriend, die in Paramaribo verbleef, te horen dat “zijn” FTF er niet meer stond en dat deze zeer waarschijnlijk is gesloopt..

Erg jammer al dus Dolf Kortekaas, die inmiddels aandachtig de FTF van Tim Kuijl bestudeerd en hem benadrukt dat tie toch wel heel zuinig op zijn 4 assige FTF moet zijn! Tim belooft dit te zullen doen.


Bij deze wil ik wil Dolf Kortekaas nogmaals bedanken voor zijn mooie verhaal en voor het uitlenen van de prachtige foto`s.

Arjan Kolkman
Dolf Kortekaas bij ”zijn” FTF in Paramaribo Dolf Kortekaas bij ”zijn” FTF in Paramaribo