Midden Oosten FTF 77342 (deel 1)

ingevoerd op 26-2-2010

De FTF 77342

FTF, met chassisnummer 77342, is door Mammoet Stoof Breda gekocht en kreeg 355 als bedrijfsnummer. De eerste chauffeur was Tjeu Fransen, hij heeft met deze FTF eerst een korte periode in Nederland en Engeland gewerkt. De wagen heeft hier geen kenteken gekregen, vandaar dat hij  met witte kentekenplaten rond reed.
Mammoet gebruikte deze periode om te controleren of alles in orde was met de vrachtwagen voordat hij verscheept zou worden naar haar vestiging in Saudi Arabia  (foto 1) 

Nadat de wagen in Arabia was gearriveerd en er al diverse projecten waren uitgevoerd, werd de naam Stoof voorop de cabine vervangen door Saudi en op de ballastbak kwam Mammoth te staan. (foto 2en 3)

In 1980 was er het samengaan van Mammoet en Big-Lift. Ook Big-Lift had vestigingen in het Midden Oosten en wel onder de naam: Alatas – Big-Lift. (50% Alatas / 50% Big-Lift)
De wagen ging over naar Alatas – Big-Lift waar hij de oranje kleur kreeg. Wel bleef er een rode Mammoet sticker op de deuren staan. Op foto 4 is de FTF 355 in Riyadh aan het werk.

Op enig moment besloot men de naam Alatas – Big-Lift te wijzigen  naar Alatas – Mammoet.
En deze naam werd ook op het materieel aangebracht. (foto 5)

Door diverse overnames over de gehele wereld, had men bij Mammoet allerlei verschillende kleuren schema’s gekregen. In 1997 besloot men om daar uniformiteit in aan te brengen en al het materieel geel- grijs over te spuiten.
Bij Alatas- Mammoet Jeddah kreeg de wagen ook een nieuw bedrijfsnummer: 675. (foto 6)

ga verder naar deel 2, Midden Oosten FTF 77342

 
Tekst en foto`s;
 
Tjeu Fransen
Gerald Veldman
Hans Doms

Van Seumeren – Mammoet Archief.

Foto 1   (foto Hans Doms) Foto 1 (foto Hans Doms)
Foto 2  (foto Tjeu Fransen) Foto 2 (foto Tjeu Fransen)
Foto 3  (foto Mammoet archief) Foto 3 (foto Mammoet archief)
Foto 4  (foto Mammoet archief) Foto 4 (foto Mammoet archief)
Foto 5  (foto Mammoet archief) Foto 5 (foto Mammoet archief)
Foto 6  (foto Hans Doms) Foto 6 (foto Hans Doms)